Vnitřní audity HACCP

Provádíme vnitřní audity HACCP, které česká legislativa vyžaduje provádět minimálně 1× ročně u všech typů potravinářských provozů.

Vnitřní audit je systematické a nezávislé ověřování systému kritických bodů. Audit provádí vyškolený interní auditor, jmenovaný ředitelem nebo jednatelem společnosti.
Za organizaci a průběh auditu odpovídá vedoucí provozovny.

Co audit zahrnuje?

kontrolu výsledků ověřování systému kritických bodů (správná identifikace nebezpečí)

zjišťování, zda byly skutečně určeny kritické body

posouzení správného určení kritických mezí

kontrolu a vyhodnocení záznamů z měření v kritických bodech

kontrolu záznamů o školení pracovníků

prohlídku zařízení provozovny a přezkoušení obsluhy

Výstup z auditu

Na závěr auditor vyhodnotí:

  • zda je systém funkční a účinný,
  • zda odpovídá požadavkům platné legislativy.

O provedeném auditu je vždy vyhotoven protokol, který obsahuje:

  • doporučení pro zlepšení systému,
  • případné neshody (odchylky), které je nutné v následujícím období odstranit, aby byl systém HACCP v souladu s legislativou ČR a EU.

Cena a časová náročnost

  • Cena auditu: 2 500 – 5 000 Kč bez DPH (podle velikosti provozovny).

  • Časová náročnost: 6 – 12 hodin.

Resslova 977/3, 288 02 Nymburk

info@haccp-info.cz

qualitypartner@seznam.cz

+420 736 683 164