Vnitřní audity HACCPProvádíme vnitřní audity HACCP, které česká legislativa vyžaduje provádět minimálně 1× ročně u všech typů potravinářských provozů. Vnitřní audit je systematické a nezávislé ověřování systému kritických bodů. Audit provádí vyškolený interní auditor, jmenovaný ředitelem nebo jednatelem společnosti. |
![]() |
Co audit zahrnuje?
kontrolu výsledků ověřování systému kritických bodů (správná identifikace nebezpečí)
zjišťování, zda byly skutečně určeny kritické body
posouzení správného určení kritických mezí
kontrolu a vyhodnocení záznamů z měření v kritických bodech
kontrolu záznamů o školení pracovníků
prohlídku zařízení provozovny a přezkoušení obsluhy
Výstup z auditu
Na závěr auditor vyhodnotí:
- zda je systém funkční a účinný,
- zda odpovídá požadavkům platné legislativy.
O provedeném auditu je vždy vyhotoven protokol, který obsahuje:
- doporučení pro zlepšení systému,
- případné neshody (odchylky), které je nutné v následujícím období odstranit, aby byl systém HACCP v souladu s legislativou ČR a EU.
Cena a časová náročnost
-
Cena auditu: 2 500 – 5 000 Kč bez DPH (podle velikosti provozovny).
-
Časová náročnost: 6 – 12 hodin.