Audit HACCP
Provádíme vnitřní audity HACCP, které česká legislativa vyžaduje provádět minimálně 1x ročně a to u všech typů potravinářských provozů.
Vnitřní audit je systematické a nezávislé ověřování systému kritických bodů. Audit provádí vyškolený interní auditor jmenovaný ředitelem/jednatelem společnosti.
Za organizaci a zjištění interního auditu odpovídá vedoucí provozovny.
Audit spočívá:
- v kontrole výsledků ověřování systému kritických bodů, zda bylo správně identifikováno nebezpečí- ve zjišťování, zda byly skutečně určeny kritické body
- ve zjišťování, zda byly správně určeny kritické meze
- v kontrole a vyhodnocení záznamů z měření v kritickém bodě
- v kontrole záznamů o školení pracovníků
- v prohlídce zařízení provozovny a přezkoušení obsluhy.
V závěru auditor konstatuje, do jaké míry je systém funkční, účinný a odpovídá požadavkům platné legislativy.
O provedeném auditu pořídí interní auditor protokol.
Cena vnitřního auditu se pohybuje v rozmezí od 1000,- do 2000,- Kč bez DPH dle velikosti provozovny, čas potřebný k provedení auditu se pohybuje od 4 do 8 hodin.